Sunday, December 25, 2011

terima kenyataan

okk..klu korang follow my blog..
ader post aku pada 2010 desember..
post dy "saper lagi kuang ajar di antara anak buah dengan pakcik?????"
ok tu post tentang seorang hamba Allah yang tak reti mencari sesuaatu pekerjaan untuk keluarga...

setelah sekian lama aku tak blk kpng sebab nk mengelat kat orang nie
tetapi esok aku tak tahu arr sama ada nk ikot atau tidak
klu mak aku ajak...

ada berapa kali mak n akak aku ajak blk
tp mcm mcm alasan aku bg tau
sebab aku tk blh terima cara dy menegur aku dah layanan dy terhadap family aku..
memang aku kecik hati giler...adik beradik mak aku yg lain pon tak layan aku mcm tu..bukan setakat adik beradik mak aku bahkan adik beradik ayah aku pon sama gak..
mcm maner aku nk mengaku dy pak cik aku...
aku tak tahu lah mcm maner adik beradik mak aku blh tahan ngan perangai dy...sebab aku sendiri bila dah kena memang sakit hati..
ngan ayat yg mcm s**l..ngan pandangan mata yg agak tajam..haiishh nk buat mcm maner adik mak aku jugak...kenalah terima...

ader benda yg orang lebih tua tegur kita boleh terima dan ada kala nyer kita membatah/melawan..sebab kekadang kita rasa aper yg kita buat betol..dan ada kala nyer di pandangan mata orang tua adalah salah...
jadi kita kena terima sebab me\usabab sekiranya berlaku pengcanggahan tersebut dan berfikir secara rasional/positif/lebih matang.....

Thursday, December 22, 2011

PMR

okk..nie bukan pasal aku..tetapi pasal adek aku
biasalah dy baru nengok kptsn dy td..
okk not bad..to compare ngan aku yg terok gila vavi

kptsn dy boleh lah tp dy boleh buat lagi bagus tu sebenar nyer
sebab nengok kptsn yg dy dpt td memang dy boleh buat lagi bgs
ntah ntah blh dpt straight A lagi tu...

okk kpada aderk aderk yg ambik pmr..
"pmr bukan lah satu titik noktah..
tetapi ia sebagai perjuang untuk spm yg akan datang..
buat yg sehabis baek masa spm nanti
lupakan aper yg telah terjadi pada pmr...
do the best in spm..."

tok my beloved brother i love u....
t aku belaja ko ekk....
[♥][:-bd][:D]

Monday, December 12, 2011

demam

okk..sekarang aku demam
hahahaha
dah demam baru nk cari ubat..
biasalah tu ayat yg akan aku sebagai anak anak dengar..

okk fine dah demam..
tak tahu lah dapat ker tidak bg cominmment kat jiran aku minggu nie
sebab cucu dy nk kawin kat umah dy nie...

kepada semua jaga diri ek.....

musim sakit

okk...
sekarang nie cuaca tak menentu..
kejap hujan kejap panas..
jd kena lah jaga diri korang semua ekk..

aku pesan nie bukan aper..
nak mengingatkan antara sama laen...
kena lah minum air masak...
banyak banyak..

aku pesan nie sebab aku dah sakit sebenar nyar
kepala dah pening..batuk batuk..tekak memang sakit lah
sebab klu aku kena batuk memang package..

jd kepada member aku jaga ekk diri korang....

Wednesday, December 7, 2011

[MTV] Hafiz & Adira - Ombak Rindu (OST Ombak Rindu)


demam ombak rindu!!!!!!!!!!!!

bf???

okk ramai yg nenyer

...^_^

vosation 2

okk next vocation is kuching sarawak......
best lah jugak sebab tak pernah g kucing then dapat pulak kuching...
memang bestt arrr....

okk kat kuching tak semua tempat yang menarik kitaerang pergi
just ader baper tempat jer yang kitang pergi..
waterfront memang wajib lah kan...

kitarang g umah kawan ayah kat kampong bako..
nakpergi umah dy kena naek sampan
dalam sungai ader buaya..
serammmmmm

masa nk g air ngah surut..jd kena naek jeti kat bawah..
jeti kat bawah tu lumut
jd kena becarefull
tkot msuk sungai then terus baham
huhuh
serrrammm aku...

masa nk balik pulak air dah pasang jd senang jugak lah nak naek sampan nk menyemberangi sungai tu...
tu lutut bergigil jugak....

masa ari last kitarang g santubung
santubung nie letak dy tepi laut
jadi panas lah kawasan sekitar tu
sebab angin petang...
bahang petang tuuu..

flight balik ke kl malam ari...
so sampai umah memang dah tengah malam lah..

vocation 1

okk...dah lama dah tak menulis blog nie...
ntah arr sejak dua menjakl nie malaz lah pulak....

sorrryy yee semua my flooweer

okk first vocation is kuala ketil kedah
ada wedding kawan akak aku..
aku ikot sebab my sister on their way go kuala ketil
and drop at ipoh fetch me coz start my semester break...
then baru g kuala ketil...

on my way nak cari umah kawan akak aku nie
payah nak mampus..
umah dy memang pendalaman arr
dari highway ke jalan biasa then boleh tinggal satu lorong jer..
tanah merah pulak tu...
bkn tar....

okk selesai wedding kawan akak aku nie..
kitarang g penang jap saja turun island
dah tidur penang semalam
dah kena pasembuur char kueh tiaw
jerok semua dah perabih beli baru blk umah...

on the way nak balik ada something belaku kat my sister car..
kitarang semua eksiden kat highway sebab hujan kete belakang langgar
terok gakk arr...
smapi bonet tak boleh nk bukak..
huhuhuh[:(]

nasib baek keter tu boleh buka seat belakang
tu yg bukak seat belakang jer...
selesai tu my sister g arr wat report semua dah settel
tunggui claim insurans jer nie...
memang lama giler arer nk tunggu btol kan...
nak wat mcm maner benda dah jadi...




_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://html.expresso.me/smileys

Friday, September 2, 2011

Bruno Mars - Count On me [OFFICIAL MUSIC VIDEO]




If you ever find yourself stuck in the middle of the sea,
I'll sail the world to find you
If you ever find yourself lost in the dark and you can't see,
I'll be the light to guide you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like 1 2 3
I'll be there
And I know when I need it I can count on you like 4 3 2
And you'll be there
Cause that's what friends are supposed to do, oh yeah

Wooooh, Wooooh
That's what friends are supposed to do, oh yeah
You can count on me cause I can count on you

If you're tossin and you're turnin and you just can't fall asleep,
I'll sing a song beside you
And if you ever forget how much you mean to me,
Everyday I will remind you, oh

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like 1 2 3
I'll be there
And I know when I need it I can count on you like 4 3 2
And you'll be there
Cause that's what friends are supposed to do, oh yeah

Wooooh, Wooooh
That's what friends are supposed to do, oh yeah
You can count on me cause I can count on you

You'll always have my shoulder when you cry
I'll never let go, never say goodbye

You can count on me like 1 2 3
I'll be there
And I know when I need it I can count on you like 4 3 2
And you'll be there
Cause that's what friends are supposed to do, oh yeah

[MTV] Erul & Ema - Bersama-Sama





Riang suasana hari ini
Kelihatan gembira
Telah pun tiba hari raya Aidilfitri
Setelah sebulan berpuasa

Bersama-sama kita
Menyambut hari Raya
Dengan sanak saudara
Dan teman-teman tercinta

Bersalam-salaman saling bermaaaf-maafan
Rai dengan gembira
Berkasih sayang di hari Raya
Bersama-sama

Warna-warni pakaian
Bagai lumrah kehidupan
Hati terasa penuh dengan kesyukuran
Kini telah tiba hari kemenangan


Bersama-sama kita
Menyambut hari Raya
Dengan sanak saudara
Dan teman-teman tercinta

Bersalam-salaman saling bermaaaf-maafan
Rai dengan gembira
Berkasih sayang di hari Raya
Bersama-sama

Bersama-sama kita
Menyambut hari Raya
Dengan sanak saudara
Dan teman-teman tercinta

Bersalam-salaman saling bermaaaf-maafan
Raikan dengan gembira
Berkasih sayang di hari Raya
Bersama-sama

[MTV] Hazama, Adira & Dina - Hari Yang Ku Nanti




[Adira]
Hari yang ku nanti telah menjelang kini
Kenangan indah yang dulu pasti menjelma lagi
Terpancarlah cahaya Aidilfitri yang ku nanti
Bersama semua gembira hilangkanlah duka

[Hazama]
Hari yang ku nanti telah menjelang kini
Bermaaf maafan kekalkanlah Silaturrahim
Buat ayah dan bonda ampunkanlah tiap dosa
Buat teman hiburkanlah hati semua

[Adira]
Jauh dan dekat semua pulang ke desa
Saling kunjung mengunjungi
Berpakaian serba baru
Sungguh bergaya…

[Adira & Hazama]
Tapi jangan dilupakan
Mereka yang kekurangan
Semoga hari raya kan bermakna

[Dina]
Hari yang ku nanti telah menjelang kini
Tua dan muda miskin dan kaya tiada bezanya
Sebulan berpuasa syawalpun telah menjelma
Ucapkanlah kesyukuran pada yang Esa

[MTV] Akim, Nera, Ray, Ira - Bayangan Ilham





Aku yg merinduimu dengan sepenuh jiwa
Hati ku kosong bila kau jauh menyepi
Tercari-cari serpihan indahnya cinta

Dalam keheningan malam mengejar bayang ilham
Antara sedar dan dilamun igauan cinta
Airmata ku mengalir dalam kepasrahan

Demi cinta ku rentasi belantara
Yg membelenggu naluri hatiku

Demi cinta ku selami samudera
Yg melemaskan hembusan nafasku

Aku persembah seluruh ragaku
Walau hanya sedetik
Dapat bersama mu

[MTV] Aril, Akim, Hafiz & Aznil - Warkah



Terdetik diriku tersungkur
Kau juang menyambut gagahan tanganku
Akanku abadikan pengorbanan cintamu padaku
Sentiasaku berdoa memanjatkan syukur

Oh Tuhan tunjukkan padanya cintaku
Tempatkan dia di syurgaMu
Penuh dengan rahmatMu

Sungguh ku tak mampu membalas cintanya
Oh Tuhan damaikan hidup dan matinya

Oh terdetik tika kau terluka
Kau simpan tangisan di dalam hatimu
Maafkanlah semua kesilapan
Yang telah aku lakukan
Takkan ku persiakan segala harapan

Oh Tuhan tunjukkan padanya cintaku
Tempatkan dia di syurgaMu
Penuh dengan rahmatMu

Sungguh ku tak mampu membalas cintanya
Oh tuhan damaikan hidup dan matinya

Wednesday, August 17, 2011

exam at KPTM

first my exam at kptm is this saturday...
so nervous.....
because this is first...

i hope i can do it....
all my blogger prayers for me...

hammmboooiii seraaammm
nk peksa...

ibu ayah ina mohon restu dari ibu dan ayah doa kan ina berjaya.....

"duhai bonda....duhaiii ayahanda...
dengar lah rayuan anakanda......"

cewwwaahhhh..
merepek repek jer post kali nie....

Thursday, August 11, 2011

cara berjimat di bulan ramadhan dan bulan bulan seterusnya..

okk..klu aku kata mak bg aku elaun sebanyak RM 300..
korang semua caya tak?????
confirm ader yg tak caya..
korang akan ckp cukup ker nk mkn semua
dok ipoh pulak tu...???

okk bg aku cukup klu korang pandai jimat..
mkn sekali sehari jer..
itu tok nasi arr..
tok mcm benda lain mcm biskut semua tu blh lah take it..
tp tok nasi memang aku ambik sehari sekali jer..
ada bnyk sebab..
1. SAVING
2. DIET
so far tu jer lah yg aku dpt..
klu korang nk ikot pon blh gak..
klu tak nk suka ati korang arr..
aku tak paksa
kehendak manusia nie lelain..

okk pada bbulan ramadhan aku plng cikit spend dlm RM 5 jer...
1. NASI AYAM/NASI TOMATO
2. LAUK...(APER APER JER)
3. AIR MANIS/ AIR BATU
klu ader lbh beli lah
kuih muih....
kat situ aku spend dlm RM 5 jerr..
maklum arr student lagi..pinjaman pon trak dpt lagi...
pepandai sendiri arr nk berjmat
korang semua kena lawan nafsu
tu yg penting.....
ceewaaahh bajet jerr dlm hal nie..
(sebenar nyer baru belajar td)

tu cara aku nk berjimat arr...
pergi klz aku naek bas..
bas dlm 1.50 sehala..
teksi 2.00
klu totaly 3.50 sehari..
tu tak cmpur lagi nk g parade lah hujung minggu....
so memang kena berjimat cermat tahap gaban arr aku blh ckp..
dan bdn aku pon agak sust selepas dtg sini..
tak tahu arr aper respond orng lain bila nengok bdn aku..
terutama bila aku blk kmpng raya nanti...

p/s klu nk berjimat ader cara nyer tersendiri..terpulang kepada individu tersebut..sama ada nk buat atau tidak sahaja....

Sunday, July 31, 2011

ramadhan al mubarak...

ya ramadhan....
tu biasa kita dengar tiap-tiap tahun....
jadi tok thn nie..aku berpuasa ngan kekawan di KPTM sahaja..
tidak bersama family..seperti tahun tahun lalu..
so sad...
memang tersangat sedih...bila di kenang kan kembali...
aper nk buat ankmu di perantauan..
kekonon jer perantauan...

aku kena biasa kan diri..dengan keadaan suasana dan
bermacam macam perangai..
jadi tok bulan nie..
aku sudahi dengan
wabila hi waltaufiq wah hidayah
bye bye....

Monday, July 25, 2011

RINDU.........................................................

aku rindu kat family...
aku rindu kat rumah...
aku rindu kat semua orang kat semban
aku rindu kat member lama SMKTTJ,PTPL....
aku rindu kat situasi sekolah..n ptpl...
aku rindu kat cecikgu aku dulu....
aku rindu kat my first lecture..PN.SITI MASLINDA SAHARUDDIN...
aku rindu kat bandar seremban...
aku rindu kat semua ahli keluarga ku
aku rindu kat pak long pak itam dan semua ahli keluarga ku
aku rindu kat wan...
aku rindu kat FAZRIEEEEE....
aku rindu kat semua orang yg aku sayangi....

kpd FAZRIE....
yana tau yana jauh dari abg..
yana rasa yana blh jaga diri yana...
kepada abg yana mohon restu mu.
yana mohon kerjasama mu..
yana mohon supaya abg tidak kuat cemburu..
wat makluman abg..
yang tetap kan status yana sebangai 'in a open realitionshirp'
yana harap abg tidak cemburu buta..
yana harap sgt kerjasama dari abg...

I MISS U A LOOOTTTTT..
I HOPE WE CAN GET SEE ANOTHER TIME N DAY...
DON'T BE SAD HONEY....

Seminggu di KPTM Ipoh......

macam macam perangai yang aku jumpa dan mcm macam karenah.....
semua nya berbeza masa zaman sekolah dan juga ptpl....
tetapi pengalaman yang paling indah ialah semasa zaman persekolahan...
sebaba???
dah kenal lama kawan kawan...sejak dari form 1...
so perangai memasing dah hafal...
mcm maner nk mengatasi n macam maner nk membendung kena 'taufan' pon dh tau..
kat sini tak blh.....
masalah cikit....
semua tak blh..itu tak blh ini tak blh...
so ada bnyk tentangan di sini...

dari segi pemikiran..
ada yg lbh matang dan ader nyer tidak..
tang situ mlz nk komen sebab...
diri sendiri so diri sendiri jer lah yg paham..
orang lain tau atau tidak dy akan buat buat tak tahu(buat bodoh)
tapi klu nk msk maner IPTA or IPTS tolong mature kan diri anda...
jangan smapi orang lain kena kejut kan ko tdo..
tang situ ader orng suka nk buat
dan ader orng tu tak suka nk buat..
sebab dy tau tentang tanggung jawab dan kewajiban memasing..
klu nk duduk jauh dari family tolong lebihkan berdikari tu cikit..
kat sini tak ader saper yng blh tolong ko melainkan diri sendiri...
tolong lah yerrr..bg jejunior ku.......

kat ipoh nie makanan agak mahal...
so memang kena brjimat cermat...
jadi klu blh ko mkn nasi tu sehari sekali jer lah...
tk yah nk buat mcm kat umah ko..
mkn 6 kali sehari...
dan klu boleh jgn nk bergantung harap kat MAGGIE jer
tak kesah arr maggie aper...
tak kemana ko der klu dok mkn tu jer..
lain jadi nyer adalah
aku bkn nk mengutuk..
klu nk mkn jgn lah ambik mcm ko mkn nasi...
just take when you need only..
klu blh bertahan bertahan jer dulu
klu tak..roti ader biskut ader..
mkn jer lah tu dulu...
selasai bab makan..

tlng lah lebih matang dari biasa....
jgn sampai orng menyumpah kat ko..
di sebabkan perangai ko tu yg mcm haram jadah.....

p/s kpd junior aku ekk..aku pesan awal awal...supaya nanti ko msk tak lah ko kena terkejutan budaya....
sekian...

Wednesday, July 20, 2011

kerinduan

aku rindu kan belaian mu
aku rindu sentuhan mu
aku rindu kasih sayang mu
aku rindu bahasa mu
aku rindu kan nasihat mu
aku rindu kan tingkah laku mu
aku rindu kan percakapan mu
aku rindu kan pertekaran mu
aku rindu kan semua daripada mu

kpd tqah,pie,nic,yiid
KAU TETAP DI HATIKU
WALAU RAGA KITA TERPISAH JAUH
NAMUN HATI KITA SELALU DEKAT
BILA KU RINDU KU AKAN SMS MU DI PAHANG, KUALA PILAH N PAHANG

buat family yg berada di seremban
aku rindu sgt kpd korang semua......

buat FAZRIE segala nasihat mu ku akan patuh..
aku akan sms mu selalu....
jgn putuskan aper yg kita telah buat.....

Monday, July 18, 2011

KPTM IPOH

first day at KPTM ipoh...
wowow......so amazing....
jauh pada family...
feeling another feel....

tempat asrama n tmpt belajar..
jauh bangat seyyhhh...7km....
wowow...boleh kurus aku....
another altanatif...
bus...ot taxi...kena call....
wowow...
pergi kuliah pki baju kurung....
berkasut.....
n bebenda lain gak....

another feel me i will update tomorrow or another day....
because i borrow my freind laptop n broandband....

Sunday, July 17, 2011

tomorrow that day

okk...besok pepagi nk kena gerak g ipoh perak...
bermula lah sitiuasi kena berdikari...
jauh ngan family
rasa lain macam lah pulak kena pack baju....
tension nyer rasa....
orang orang kat umah nie perli perli aku
sebab aku tak pernah dok asrama dan kena duduk asrama...

mungkin tak online smpai suatu masa kelak..
mungkin smpai raya...
sebab lappy tak dpt lagi..
n tak mintak pon lagi...
nanti nanti lah baru mintak...

p/s:my mom n dad...tolong sediakan duit yerr..nanti anakanda mu nk lappy..supaya senang kita connection...tak pyh guna prepaid....hehehhe

Tuesday, July 12, 2011

tak sangka gila........

mlm td dlm pkol 10.++ lah ko....
deen hotfm ada keluar kan kuiz...
tentang cerita karak....




walaupon comments yg ke-5/6..
tp jwapan tepat beb.......

pastu dlm pkol baper tah deen hotfm
antar messenge kat fb inbox..



fuuuyyyyooo
tak sangka btol lah blh menang....

pastu deen hotfm post kat wall dy...



so sweet....
nie first time...tu sebab excited lebih tuu..
kpd yg lain jgn jeles ekk beb......

Monday, July 11, 2011

vagetoz-saat kau pergi

saat kau pergi
berlinanglah air mataku
betapa cinta ku rasakan
kebahagiaan itu
kini lenyaplah sudah

tak pernah ku inginkan
perpisahan ini terjadi
ku hanya bisa merelakan
jika memang kau pikir
ini lah yang terbaik

reff:
tak perlu kau beri alasan
mengapa kau ingin pergi meninggalkan diriku
karena ku yakin mungkin semuanya itu bisa
membuatmu bahagia

sepenuhnya ku menyadari
bahwa cinta itu tak mesti harus memiliki
namun ku akan terus selalu menyayangimu
setulusnya hati

tak pernah ku inginkan
perpisahan ini terjadi
betapa cinta ku rasakan
kebahagiaan itu
kini lenyaplah sudah

repeat reff

saat kau pergi
berlinanglah air mataku

10 Petanda Dia Jodoh Kita | iluvislam.com + discover the beauty of islam

10 Petanda Dia Jodoh Kita | iluvislam.com + discover the beauty of islam



Firman Allah SWT, bermaksud "Jika kamu menolong (agama) Allah, nescaya Dia akan menolongmu dan meneguhkan kedudukanmu" (Surah Muhammad, ayat 7)

Jodoh adalah perkara yang sudah ditetapkan oleh Allah yang maha Esa. Tetapi bagaimana kita mengetahui dia memang ditakdirkan untuk kita? Allah SWT mengurniakan manusia telinga untuk mendengar, mata untuk melihat dan aka untuk berfikir. Jadi gunakan sebaik-baiknya bagi mengungkapkan rahsia cinta yang ditakdirkan. Dua manusia yang rasa mereka dapat hidup bersama dan memang dijodohkan pasti memiliki ikatan emosi , spiritual dan fizikal antara keduanya. Apabila bersama, masing-masing dapat merasai kemanisan cinta dan saling memerlukan antara satu sama lain. Lalu gerak hati mengatakan, dialah insan yang ditakdirkan untuk bersama. Benarkah ia seperti yang diperkatakan?

Berikut adalah 10 petanda yang menunjukkan dia adalah jodoh kita :

1. Bersahaja

Kekasih kita itu bersikap bersahaja dan tidak berlakon. Cuba perhatikan cara dia berpakaian, cara percakapan, cara ketawa serta cara makan dan minum. Adakah ia spontan dan tidak dikawal ataupun kelihatan pelik. Kalau ia nampak kurang selesa dengan gayanya, sah dia sedang berlakon. Kadang-kadang, kita dapat mengesan yang dia sedang berlakon. Tetapi, apabila dia tampil bersahaja dan tidak dibuat-buat, maka dia adalah calon hidup kita yang sesuai. Jika tidak, dia mungkin bukan jodoh kita.

2. Senang Bersama

Walaupun kita selalu bersamanya, tidak ada sedikit pun perasaan bosan, jemu ataupun tertekan pada diri kita. Semakin hari semakin sayang kepadanya. Kita sentiasa tenang, gembira dan dia menjadi pengubat kedukaan kita. Dia juga merasainya. Rasa senang sekali apabila bersama. Apabila berjauhan, terasa sedikit tekanan dan rasa ingin berjumpa dengannya. Tidak kira siang ataupun malam, ketiadaannya terasa sedikit kehilangan.

3. Terima Kita Seadanya

Apapun kisah silam yang pernah kita lakukan, dia tidak ambil peduli. Mungkin dia tahu perpisahan dengan bekas kekasihnya sebelum ini kita yang mulakan. Dia juga tidak mengambil kisah siapa kita sebelum ini. Yang penting, siapa kita sekarang. Biarpun dia tahu yang kita pernah mempunyai kekasih sebelumnya, dia tidak ambil hati langsung. Yang dia tahu, kita adalah miliknya kini. Dia juga sedia berkongsi kisah silamnya. Tidak perlu menyimpan rahsia apabila dia sudah bersedia menjadi pasangan hidup kita.

4. Sentiasa Jujur

Dia tidak kisah apa yang kita lakukan asalkan tidak menyalahi hukum hakam agama. Sikap jujur yang dipamerkan menarik hati kita. Kejujuran bukan perkara yang boleh dilakonkan. Kita dapat mengesyaki sesuatu apabila dia menipu kita. Selagi kejujuran bertakhta di hatinya, kebahagiaan menjadi milik kita. Apabila berjauhan, kejujuran menjadi faktor paling penting bagi suatu hubungan. Apabila dia tidak jujur, sukar baginya mengelak daripada berlaku curang kepada kita. Apabila dia jujur, semakin hangat lagi hubungan cinta kita. Kejujuran yang disulami dengan kesetiaan membuahkan percintaan yang sejati. Jadi, dialah sebaik-baik pilihan.

5. Percaya Mempercayai

Setiap orang mempunyai rahsia tersendiri. Adakalanya rahsia ini perlu dikongsi supaya dapat mengurangkan beban yang ditanggung. Apabila kita mempunyai rahsia dan ingin memberitahu kekasih, adakah rahsia kita selamat di tangannya? Bagi mereka yang berjodoh, sifat saling percaya mempercayai antara satu sama lain timbul dari dalam hati nurani mereka. Mereka rasa selamat apabila memberitahu rahsia-rahsia kepada kekasihnya berbanding rakan-rakan yang lain. Satu lagi, kita tidak berahsia apa pun kepadanya dan kita pasti rahsia kita selamat. Bukti cinta sejati adalah melalui kepercayaan dan kejujuran. Bahagialah individu yang memperoleh kedua-duanya.

6. Senang Bekerjasama

Bagi kita yang inginkan hubungan cinta berjaya dan kekal dalam jangka masa yang panjang, kita dan dia perlu saling bekerjasama melalui hidup ini. Kita dan kekasih perlu memberi kerjasama melakukan suatu perkara sama ada perkara remeh ataupun sukar. Segala kerja yang dilakukan perlulah ikhlas bagi membantu pasangan dan meringankan tugas masing-masing. Perkara paling penting, kita dan dia dapat melalui semua ini dengan melakukannya bersama-sama. Kita dan dia juga dapat melakukan semuanya tanpa memerlukan orang lain dan kita senang melakukannya bersama. Ini penting kerana ia mempengaruhi kehidupan kita pada masa hadapan. Jika tiada kerjasama, sukar bagi kita hidup bersamanya. Ini kerana, kita yang memikul beban tanggungjawab seratus peratus. Bukankah ini menyusahkan?

7. Memahami Diri Kita

Bagi pasangan yang berjodoh, dia mestilah memahami diri pasangannya. Semasa kita sakit dia bawa ke klinik. Semasa kita berduka, dia menjadi penghibur. Apabila kita mengalami kesusahan, dia menjadi pembantu. Di kala kita sedang berleter, dia menjadi pendengar. Dia selalu bersama kita dalam sebarang situasi. Tidak kira kita sedang gembira ataupun berduka, dia sentiasa ada untuk kita. Dia juga bersedia mengalami pasang surut dalam percintaan. Kata orang, "lidah sendiri lagikan tergigit", inikan pula suami isteri'. Pepatah ini juga sesuai bagi pasangan kekasih. Apabila dia sentiasa bersama kita melalui hidup ini di kala suka dan duka, di saat senang dan susah, dialah calon yang sesuai menjadi pasangan hidup kita.

8. Tampilkan Kelemahan

Tiada siapa yang sempurna di dunia ini. Tipulah jika ada orang yang mengaku dia insan yang sempurna daripada segala sudut. Pasti di kalangan kita memiliki kelemahan dan keburukan tertentu. Bagi dia yang bersedia menjadi teman hidup kita, dia tidak terlalu menyimpan rahsia kelemahannya dan bersedia memberitahu kita. Sudah tentu bukan senang untuk memberitahu dan mengakui kelemahan di hadapan kekasihnya. Malah, dia tidak segan mempamerkan keburukannya kepada kita. Misalnya, apabila dia bangun tidur ataupun sakit dan tidak mandi dua hari, dia tidak menghalang kita daripada melawatnya.Apabila kita dan dia saling menerima kelemahan dan sifat buruk masing-masing, memang ditakdirkan kita hidup bersamanya.

9. Kata Hati

Dengarlah kata hati. Kadangkala, manusia dikurniakan Allah deria keenam yang dapat mengetahui dan memahami perasaan pasangannya. Dengan deria batin ini juga kita dapat saling tahu perasaan masing-masing. Kita dan dia juga dapat membaca fikiran antara satu sama lain dan dapat menduga reaksi dan tindakbalas pada situasi tertentu. Apabila kita yakin dengan pilihan hidup kita, tanyalah sekali lagi. Adakah dia ditakdirkan untuk kita? Dengarlah kata hati dan buatlah pilihan. Serahlah segalanya pada ketentuan yang maha berkuasa.

10. Solat Istikharah dan Tawakkal

Jodoh dan pertemuan semuanya di tangan Allah SWT. Manusia hanya perancang di pentas dunia ini dan skripnya ditulis oleh yang maha esa. Adakalanya, dalam memainkan peranan sebagai pelakon, diberi petunjuk melalui mimpi atau gerak hati. Mimpi memang mainan tidur, tetapi apabila kita melakukan sembahyang Istikharah dan memohon supaya Allah memberikan petunjuk, insya-Allah dengan izinnya kita mendapat petunjukNya. Jika dia pilihan kita, buatlah keputusan sebaiknya. Jika tidak, tolaklah dia dengan baik. Semua yang kita lakukan ini adalah bagi mendapatkan kebahagiaan hidup di dunia. Setelah semuanya diusahakan, berserahlah kepadaNya dan terus berdoa. Ingatlah, nikmat di dunia ini hanya sementara.Nikmat di akhirat adalah kekal selamanya.

- Artikel iluvislam.com

- Sumber gambar : allisina.org

whattttttt???ipoh???????




ipoh mali ipoh ipoh mali......
tak tahu lagi nk pergi ker tidak.....
minta suggestion cikit....
patot pergi ker tidak
tolong yeee flower....

Tuesday, July 5, 2011

Kereta Baru.....

ok korang masih ingat kan entrie aku yg Phuket Hat yai Thailand tu..
ader sebut tentang kereta baru kan...
ok nie nk cerita tentang kereta baru....

pak long beli kereta peradua Alza...
sebab......
mengelak kan diri kena bayar kereta vios(walaupon paklong tak pki)
permintaan mak long suruh bayar tetapi skrng nie anak dy yg tlng jahanam kan...
jadi tu yg pak long beli Alza...
tak payah pak long bayar kereta vios tu....


okk tu tentang alza...
bila blk dari m'sia pas g holiday...
ari sabtu 11/6 akak bawak balik kereta kia Forte...
kitarang ingat keter balak dy jadi kitarang just mentioned "keter kawan"
ayah tak caya sebab keter tu baru beberapa hari jer keluar....
ari isnin aku dan adik aku g geledeh keter tu nk tahu saper punyer keter nie...
ader buku tentang keter akak aku sain...
ader garent dari jpj just photostat atas nama akak aku..
so terbukti lah tu keter akak aku...

kebanyakan story akak aku tak cerita ngan mak dan ayah aku..
jadi aku dan adik aku menyibuk kan diri nak tahu lebih lanjut tentang keter baru dy nie...

p/s:sekiranya anda mahu membeli kereta sila berbincang ngan keluarga anda dahulu...tkt nanti padamasa akan datang menyesal seumur hidup.....

Monday, July 4, 2011

perjumpaan 3 penjuru di SMKTTJ

okk ari tu ari jumaat mak aku g sekalah adik adik aku
ader 3 penjuru so adlah gmbr gmbr mak aku nie....










suka betol orng yg ambik gmbr mak aku nie ekk...
terima kasih bebanyak lah.....

[MTV] Hazama AF9 - Cinta Teragung



Maafkan aku sekiranya tak termampu
Untuk mencurahkan semua isi hatiku
Ternyata tak terkata
Rinduku padamu

Chorus
Ku takkan bisa menjadi lebih
Dari apa yang terdaya
Namun ku tetap berjanji
Akan masih mencuba untuk
Memujuk hatimu
Mencintai aku
Kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu

Secebis perasaan ku hamparkan
Membawa sejuta harapan
Menagih cinta
Teragung darimu

Ulang Chorus

Maafkan aku sekiranya
Tak termampu untuk
Mencurahkan semua
Isi hatiku

p/s:aku tak tahu knaper aku boleh minat lagu nie...sebab aku memang tak suka hazama pon..tp lagu cinta teragung nie aku boleh minat pulak...

Pemilik Hati by 6ixth Sense

simple jer lirik nie... aku suka...


Di hatiku ini sunyi sunyi
Di jiwaku ini hampa hampa
Hidup ini kosong kosong
Hati ini sunyi sunyi

Chorus
Tanpamu tanpamu ku sepi
Tanpamu tanpamu ku sunyi
Tanpamu tanpamu ku sepi
Tanpamu tanpamu ku sunyi


Engkau jiwaku
Hidupku hatiku

Ulang Chorus 2X

Engkau nafasku
Darahku nadiku

Friday, June 10, 2011

phuket hat yai n thailand

okk knaper aku buat tjk entry aku mcm tu sebab aku bru blk dari
phuket dan hat yai pada bln 6 yg lalu....
jadi aku buat lah entrie dy berkaitan ngan aper yg aku dah buat kat sana....

cerita bermula mcm nie.....
rabu 1/6 pukol 8.30 mcm tu lah gerak dari umah g LCCT..
pak long antar...Terima kasih pak long.....
so dlm perjalanan tu pak long aku sibuk bertanya nk msk maner n something like that arr...
aku mls nk ckp so aku senyap jerrr..

smpai LCCT dlm kol 9.30 gak lah...
dari umah nk pergi ke LCCT tak lama..
sejam smpai arr...
tp biasa lah klu pegi ngan ayah aku dy mcm agak mengelabah bnyk..
jadi kena paham paham jer lah perangai dy tu...
dah lah mlm tu tk ckp nk gerak pkol baper jd kitarang bajet gerak kol 9...
dlm pkol 7.30 dah mengelabah dah...
dah lah tk ckp yang pak long tu ader meeting pkol 11...
huh...pas satu satu benda yg penting tak di bg tau nyer....

msk kete pak long TIDORR!!!!!!!!!!!!!!!
pak long antar kitarang semua naik kete baru.....
peradua Alza.......
ader kisah di sebalik Alza tu....
tak per next entrie bru cerita...

okk smbng balik cerita...
smpai LCCT g check inn...
memandang kan beg kitarang ader 2 yg kena msk kargo
jadi tk blh nk pki self check inn...
kena pergi kauter daaa....
so g lah berbaris...
orng tak baper nk ramai...
jadi kejap jer lah....

pas g check inn...
g mkn...
ibu dah goreng nasi kat umah..
so mkn kat LCCT jerrr...
okk lah....

pas mkn baru msk....tmpt kastam imegrisen....
check body...
pastu g beli aasam kat dlm kedai airport tuu...
huhu mahaeeeelllllll...
3 asam 1 gule gule lolipop mcm tu yg sederhana besar..
RM 3+.++
akak aku yg belanja...
terimas.....

okk sementara nk tunggu boarding....
duduk luu mkn asam....
so nenegok gate dah buka..beratur lah...
gate hujung sekali.....
bapak giler jauh......
biasaair asia akan bg kat hujung nie msk nk mendarat smpai sini....
ini nk pergi lagi dah hujung hohohohoh
so bad....

okk memandang kan tempat duduk skrng dah ader nombor so ikot jer lah no tu...
ibu aku pulak naik naik jer dah nengok menu....
so kitarang nie rilek lah dulu....
dlm flight tak ramai yg melayu...
kebanyakan mat salleh n cina...
tu jer yg ader...
kesian btol....

smpai airport phuket dlm pkl 2.++ waktu m'sia jadi waktu siam lewat sejam...
smpai jer g imergesen patu ambik beg...pastu ader orng nie offer pakej...
pergi pulau PHI PHI ISLAND...
best...
naik feri besar.....
harga dlm 1700 baht....
dlm tu siap breakfast,lunch,snokeling,g pulau pulau...
air gas n air sejuk...
best giler..........

tu abis dlm sehari.....
the next day g jejalan kat patong beach jer....
okk lah.....

ari sabtu pulak g FO..(factory outlet)
blh lah FO dy tp klu nk lagi best g Bandung lagi best...
lagi bnyk brng yg menarik..

ari ahad pagi gerak g hat yai....
smapi hat yai petang....

mlm tu trn jer hotel nk cari mknan sebab dah lapar...
kat hat yai ader nasi lemak!!!!!! teh tarik 3 layer!!!!!!!!!!!
somtam!!!!!!!!!!!!
fuuuhh best giler.........
dlm 3 ari mcm tu kat hat yai bru blk m'sia.....
selasa mlm blk m'sia bas dari sana pkol 7.00 waktu siam..
so smpai border dlm pkul 9.++ kat danok...
g kastam dlm pkl 10.00 mcm tu lah...
bas berhenti mkn kat changlon kedah...
smpai kat changlon nmpk marrybrown.....
so mkn marry brown jer lah...
mls nk mkn nasi.....
smpai Puduraya dlm pkl 5.30..
awal giler kan.....
tu pon ader accindent klu tak pkl 4.00 dah smpai Puduraya...

okk lah berakhir lah holiday di Thailand......
holiday bestt giler...sebab nengok negar luar...

Sunday, May 22, 2011

Demam NUR KASIH THE MOVIE.....



demam nur kasih the movie..?????
klu anda semua peminat tegar memang anda semau akan ke panggung wayang yg berdekatan.....
cerita nur kasih ini best....
teknik plot yg di guna kan tak mengikut turutan...
jadi setiap plot kena paham dulu...sebab penghujung cerita nanti kemungkinan klu orang tak nengok bebetol memang tak paham....

cerita best...sedih tragis....mcm mcm perasaan dlm satu cerita....

tak pernah aku nengok cerita melayu penoh satu wayang...
walaupon aku pergi GSC seremban....
wayang blh lah dikatakan penoh
aku pergi ari jumaat ari tu..
pergi alone jer....
ajak member semua tak nk ikot...
last last pergi sorang....

Thursday, May 19, 2011

holiday!!!!!!!!! @the legend resort cherating....

holiday yg pertama di bln may ini di cherating...
dekat jer...
nama hotel nie the legend resort cherating...
hotel nie 5 star punyer rate....
jadi facilities dy memang superb arr...

the legend nie bnyk hotel yg rate dy semua 5 star..
mcm kat P.D.. the legend water home...n the legend water chalet..
tu di P.D jer...
dy ader bnyk lg cawangan dy di tempat lain...

klu nengok dy punyer majalah memang bnyk arrr hotel dy...
dlm n luar negara....
tp sblm nk pergi kena lah sediakan duit dulu....
sebab biasa arr nama pon hotel 5 star..
so SRI PAHANGGG(bak kata Hattan) arrr......

best g holiday ngan family klu reramai lagi best...
meriah.....
jd pergilah holiday with your family....
tak rugi pon.....
keseronokan tu penting terutama ngan family....

internet...

haish...masalah btol lah TM nie....
inter net kat umah ari tu tak ader dari jumaat 6/5-11/5...
so jadi keje kepada akak aku tok call 100..
no mcm biasa lah..pada saper yg pakai line tm memang hafal dah no tu...
line telephon kat umah tk blh nk buat out call dan in call...
tu pon kitarang tak kesah sgt...sebab msng masng dah ader handphone so pki jer lah phone memasing...

tang internet nie memang problem cikit...
zaman skrang zaman IT beb..so kena ader internet kat umah dah....
klu pergi oversea..
kat umah dyrang memang ader internet...
internet kat oversea memang dyrang pki....
sebab dyrang nk jimat kertas...save our forest...
bgss...tp malaysia tk blh nk buat mcm tu..
aper aper mesti ader black and white...
huhuhu
tak save our forest btol lah...
lps tu sibuk suruh jimat kertas..jgn guna kertas bnyk...

jadi pikir lah blk...
internet memang penting pada zaman sekarang.....
semua kena pki internet....
jadi kpd TM...
jgn lah membuat pekara yg membolehkan CLIENT anda marah yer...

Monday, May 2, 2011

tingkatan 6??????

aku baru buka FB so ader lah hamba hamba Allah yg rajin post kan link tok semak tingkatan 6 nie....aku pon cek lah...

T A H N I A H !

Anda Ditawarkan Untuk Mengikuti Pengajian Ke Tingkatan 6 Bawah

Berikut Adalah Maklumat Tawaran

Sekolah Asal
NEA4107 - SMK TAMAN TUANKU JAAFAR SEREMBAN N SEMBILAN
Jurusan
KEMANUSIAAN

Sekolah Ditawarkan
NEA4106 SMK SERI PAGI

Tarikh Mendaftar
9 Mei 2011

aper aku dpt tingkatan 6????
kat SMK seri pagi????
mcm maner aku nk pergi sekolah!!!!!!!!
tak ader pengakotan......
masyak masyak masyak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sekarang ngah pikir sama ader nk pergi atau tak
kena discuss ngan family dulu....

Friday, April 29, 2011

belajar dekat dgn family atau jauh pada family

nk mintak bahas blh tak...
maner lebih baik????

ramai bakal siswazah mengata kan nk dekat dengan keluarga..
ader jugak yg tak kesah sama ada jauh atau dekat bkn penghalang nk kejar cita cita...
tetapi ramai diantara kwan kwn di FB nk dekat dengan family

terus terang ckp memang tak mencabar....

p/s:mintak bahas yer rakan rakan follower.....n pendapat..which one better for yourself???

Thursday, April 28, 2011

Keluarga berat sebelah…..

Nk ckp darah daging sendiri…nak mengata mcm bukak pekong di dada…abis nk buat mcm maner…ati sakit….

Benda nie terjadi kat aku…. Biasa lah anak last nie…mak ayah backup… aper yg anak last nie mengadu..mak ayah backup…walau aku seorang akak yg adik dy patot mengalah..aku mengalah sebab mak ayah ader dpn mata…bodoh!!!!!!! Klu tak pegi mampossss!!!!!!!!!!

Dah lama aku perasan benda nie terjadi kat aku..tapi aku diam…aku pandang benda
sebelah mata jer....aku anggap aku tak ambik ati....tp sebenar nyer ati aku terluka parah...

klu aku ngan akak aku dah sakit ati ngan adik aku sowang nie nk belasah blh..tunggu mak ayah aku g sekolah pada ari sabtu....t senang nk belasah sebab tak ader saper nk backup dy...

p/s:tok maklumat ko yer...aku dah lama bersabar..aku nak nengok result PMR ko EXCELENT klu tak memang ko kena kutuk aku selama setahun....

Monday, April 25, 2011

demand???

aku seorang yang demand ker????
kekadang jer.....

ok berbalik kepada demand
minggu nie mak aku outstation hari rabu smpai khamis..
so ari rabu tu mak aku g petang tak ader masalah lah..
ari khamis dah tentu tentu nyer aku yg kena bgn pagi..
sebab nk sedia kan minum pagi tok ayah akak dan adik aku..
huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhhhuuuu

okk lah..
mak aku sejak msk mengajar seremban jaya 2 nie kena buat soalan
jadi tender tu bg kat aku...
huhuhuhuhuhu
ok lah masa nie lah aku nk praktik kan aper yg dah belajar kat PTPL...
dulu 1 hari=50 soalan
semalan tk smpai 1 hari=60 soalan..
klu nengok senang jer kan..
klu setakat taip jer aku tak kesah..
nie yg kena main tok buat gmbr..
kena main grafik nie nie yg payah cikit nie...
so nk tak nak kena jugak buat...

demand aku......
KENNY RORGES ROSTER..SECRET RECIPE....


nie lah antara menu yag kitarang pilih...



semalam ader lah kwn akak aku dtg dy stay umah aku...
so nengok dy dah smpai..keluar arr sekali ngan dy..
bwk dy g mkn...
bil semalam kat KRR dlm RM157.++
fuuuyyyooo...
bnyk nyer....
tak bnyk sangat kitarang mkn..
cuma ayam family set..ngan half tu jer...
air mungkin arr agak mahal
aku ambik caremal capucino ice blend...
sedap gak..tak pahit sgt arr...

pas mkn g naek jusco jap...g beli baju....
huhuuhuhuhuu

sebelum balik g beli cake kat secret recipe...









ada lah keke kat atas tu aku beli..
tak semua
just 4 slice jer......
hehehehehehhe

tu lah dy demand aku kat mak aku
sebab paksa aku buat soalan geografi dy tok peksa mid years nie....
hehheheehheehhehe
soory lah mom...sebab demand bnyk sgt...
hheheheehhehe

Saturday, April 23, 2011

kerata???

ntah mcm maner blh teragak pulak akak aku nk beli kereta...
sblm nie dy perebat kereta lama ayah...
kereta tu pon sama usia dengan aku..
ayah dah beli kereta MPV....
so kereta lama ayah dy bg kat akak...
akak aku gudam kerata tu lama jugak arr
setahun dy kat johor..
dah 2 thn dy berulang seremban mid valley..
huhuhuhuhu..
aderlah 3 thn dy pki..
ntah mcm maner nk tukar kereta..

pilihan dy...
kia FORTE....



ayah tak berkenan KIA..
mantaince tinggi....
so ayah pon tak baper nk setuju ngan kia..
tp to compare kia ngan honda
memang smart body kia...
harga??
kia lagi murah klu nk banding ngan maner maner brand kat malaysia...

satu lagi pilihan akak aku..
pilihan kedua
HONDA CITY..



tu pilihan kedua..
tp akak aku tak baper nk suka...
hehehehe
nie ayah aku suka lah jugak...
nengok respond dy masa nengok kat showroom tu okk lah...

tu lah dy pilihan akak aku nk buat pemilihan kereta...
agak susah...bnyk pilihan..
kena beli mengikut kemampuan...

Friday, April 22, 2011

kebosanan melanda diriku.......

kebosanan melanda semenjak tiada klz di ptpl lagi....
klz dah abizzz...so connection ngan member klz pon terputus...
tak dpt nk jumpa face to face..
hanya fb menjadi hubungan...
hanya blog sebagai sumber maklumat...
huhuhuhu..
so boring...

ingat nk buat outdoor photoshot..
ingat nk ajak member...
member sekolah???
tak mungkin..sebab dyrang buzy nk cari duit
al maklum arr excited...semenjak abis SPM dah keje...

member kolej PTPL...
boleh sgt....
tapi tak tahu nk buat kat maner dan biler...
sebab ader sorang tu buzy bebeno...
kalah PM...
heehehehhee..
jgn marah ekk tqah....
tapi btl kan......

bagi lah aku idea nk buat aper sementara masa bnyk nie..
nk ajak family g holiday???
memang nk pegi holiday pon..
tapi yg paling awal g pon masa wesak day t nak g cherating.....
pastu hujung bln 5 nk pergi phuket lak...best giler...

kedua dua holiday tu jauh lagi...
sementara masa bnyk nie.
jom arrr kekawan ku..g wat outdoor photoshot....
aku dah bosan giler dah nie.......
huahuahuahuahuhauhauahuhauuauhuahuauhauhauhau

Thursday, April 21, 2011

perpisahan ini....

Di sini bermulanya pertemuan yang terakhir
Kehilangan amat terasa di hati
Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu


Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Perpisahan yang tak ku duga telah terjadi
Dirimu pergi biar ku sendiri

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu

tok member PTPL N SMKTTJ..
korang hayati irik lagu nie bebetol...
klu boleh jgn smpai nanges dah arr...

header..

knaper aku pakai header nie..



sebab walau pon just 3 bln ngan dyrang..
memang best..sporting abis...
ader lagi member lagi..
tapi ramai yg tak dtg masa aku wat outdoor photoshot nie..
jadi nie member klz aku jer.....
kpd @aqilah kamarudin sorry lah yer gmbr ko tak msk...
hehhehehee

bila lah agak nyer nk kumpul reramai blk agak nyer..
mcm kat PD(semangat ukhuwah) kat A'Famosa(explorace)
masa kat PD yg paling best aku rasa..
sebab baru kenal...
berkenalan kitarang kat dlm kolam mandi..
swimming pool..

memandang kan swimming pool tu berasingan ngan bebeudak lelaki..
jadi tak ader masalah tok kitarang nk memekak dan buat mcm tak ader orng lain...

aku harap hubungan yg sedia ader nie jgn pisah kan lah
walaupon kita dah msk IPTA ker dah keje ker or something else korang buat jgn lupa member korang kat PTPL....
korang kenal member kat ptpl beza ngan korang kenal ngan member korang zaman sekolah..

first ourtdoor photoshot...

last day at ptpl...
so pergi makan ngan lect kat KFC seremban
yg reka bentuk mcm minang kabau tu...

pas mkn g term1 lepak lepak..
pastu menjelang pkl 2.++ mcm tu
g photoshot kat dataran seremban jer..
dah dekat...

ni lah hasil dy....


nie ngah menunggu member lain di depan ptpl...



first outdoor photoshot with my fren PTPL....



ne semua ader..kecuali sorang jer..tdor smpaitak terjaga...nsb baek jaga pas tu..klu tak aku bc yassin tu ko dah erina...

tu lah dy outdoor photoshot yg tak seberapa..sebab guna SLR jer..
klu guna DSLR lgi best..
tetapi aku beryukur dngn aper yg aku ader...

lama.....

lama giler tak update blog...
ada bnyk sebab....
1.malas...
2.tak ader topik...

mungkin start ari nie akan rajin mengupdate blog..
tp jgn mengharap sgt ye...heheheh

my new hobby starting his year..
OUTDOOR PHOTOSHOT...
biasa lah dpt hadiah drpd akak..
kamera SLR jerr..tp nikon...
dpt S3100...best warna PURPLE...
warna feveret akak aku...
hehehehee









tu lah dy...kamera aku...
nikon s3100..
walaupon SLR..
aku berterima kasih ngan akak aku....
terima kasih yer kak....

p/s bersyukur lah dg aper yg korang ader....

Sunday, February 20, 2011

manusia ohh manusia...

kenaper manusia bila orang buat benda baik..
tak nmapk..
bila tak buat nampak sgt..walaupon mata rabu...

senang citer mcm bak kata pepatah...
gajah depan mata tk nmpk....
kuman dlm laut blh nmpk...
pelikan..

mcm tu jugak aku..
skrng aku tak keje...
just g blajar komputer..
so bnyk masa aku dok umah...
kekadang klu aku duk aku kemas umah..
bila semua orang g keje atau keluar..
sebab aku tak nk orang nmpk aku buat keje..
aku lebih suka orang tk nmpk..

mulut orang susah nk duga aper yang bakal di ckp oleh seseorang...
jadi one day my dad.. tanye
ko dah tak ader keje nk buat...??
lantai kat umah nie dah berabuk dah...
ko tak mop ker????

bila dyu blk ari isnin petang
takader pullak dy ckp
ohh ko mop lantai ekk ari nie..
tak ader langsuung...!!!!!!!!!!!
sadis aku...sob sob sob....

benda yg aku tak buat di ungkit nyer....
tu lah manusia....
susah nk jangka paer yg ader dlm fikiran
seseorang...

jadi terima ngan hati yang terbuka dan tawakal bebanyak...

buzzzyyy

kenaper sibuk sebab dah msk klez komputer..
jumpa kwn baru....dan bnyk keje yg di beri oleh lacture
so jarang nk berblogger...so kpada my fllow blogger sorry
sebab dah lama tak update blog....

Thursday, January 27, 2011

bowling time....

ari nie ader main bowling just group 1 n 2
fuuuhhhhh best siuttt
sebab gruop 2 jarang jumpa
jumpa masa first time briefing
pastu tak ader lagi dah
tu yg tadi bru jumpa blk.....
yang best dlm kelas fokus serius gilerrr
bila main mcm nie lupa diri...

nie lah dy...
ahli pasukan aku
best giler mai ngan dyrang
tak sangka aku dyrang happening jugak....
pada hal dlm kelas agak serius lah jugak msng msng...




perrr penah gilerrrr
dapat sanguhati jerr...
dpt tmpt ke 7

begitu arr.....
berakhir main bowling di seremban parade...
pastu siap ader request lagi nk main kat jj lak
hahahhahhaha
ader ckp jj punya landing sengat arr...
tak best arrr....

so kpd kwn kwn aku yang jarak main bowling patot test...

Saturday, January 15, 2011

mata merah

bangun pagi
15/1/2011
ader kelas ganti ari jumaat...
bangun nk mandi tetiba jer mata merah...
huhuhuhuhu

dahsyat gilerr arr...
pergi klas nsb baik puan tak tanya...

blk dari kelas....
akak ambik...
klu dy tak ambik memang aku blk ngan
budak kolej arr...

akak aku ambik
pastu g mayfair
dy nk buat facial...
bpk giler lama arrrr

aku dah arr lapar..
tak breakfast
pastu dy gi wat facial lak...
mcm senggal tol minah ni...

ramai yg tanye apasal mata aku ...
huhuhuhuhuhuhu sadis aku nengok mata ku yang merah
nie.......

tolong lah ingat kan aku pasal mata ku ini....

Friday, January 14, 2011

jejalan 1

ari rabu ader kls kat ptpl...
pas abis kls g lepak jap kat term1
ngan classmate ptpl gak...

fisrt teman kan dyrang g beli pendrive..
bila dah beli dyrang nk gerak g jusco...
aku pon blk arr...

masa nk balik..
saja singgah kedai spek..
focus point..

amoi tu check mata aku..
bila dah abis check...
dy tanye pernah pakai spek ker???
aku jawab arr tak...
tu dy ckp..
mata rabun nie..

kiri 275
kanan 300
kiri silau 75
kanan tak ader silau..
huhuhuhuhuhuhuhuuhhuu

sebenar nyer memang aku dah rasa dah yg
mata aku memang dah rabun
masa form 5
cuma mlz jerrr..
nk pakai spek
dan mengaku rabun...
hehehhehehehehe

fazli zainal-SUARA HATI

Wednesday, January 12, 2011

fist day at PTPL...

emmm okkk arrr
sejuk
duduk meja depan sekali no.3 dari kanan..
iqbal tepi tingkap..
pastu ader sowang budak india..
then baru aku...

fist dy suwuh test
typing..
wow
series aku first yg ciap....
ramai di antara nyer yg terkial kial nk menaip...
terus terang aku memang nk suggest kan kat minah 3 ekor tu..
tp aku rasa confirm dy bg macam2 alasan...
tu baru first day...
second day tak tahu lagi....

Monday, January 10, 2011

PTPL...

ari nie 10/1/2010
ader briefing pasal kelas komputer
di PTPL....
kebanyakan member aku semua tak nk pergi...
semua nk keje..
keje lah korang.......

pergi main redah jer.....
tak ader sowang pon yg aku kenal......
huhuhuhuhuhu
satu pengalaman baru....

di PTPL...
dy mengajar...
mcm di U....
kiranye PTPL nie pra-U lah....

okkk gak arr program nie....
kpd kwn kwn aku yg lain
memang korang rugi giler...
sebab ramai giler
mamat mamat dari skolah yg okk..
mcm teknik tuanku jaafar,SASA,
dan bnyk lagi...
yg loaded pon ader....
memang rugi gilerrrr.....

budak ex-jafaarian yg ikot progrem ni..
1.aku
2.ayu
3.tengku syazmie
4.loganath
yang lain hilang dan lesap...

Wednesday, January 5, 2011

tanam anggor part 1

thn nie aper yg aku dengar budak IPTA
masuk U bln sembilan
lambat giler...
tp klu nengok blk okk arr tuuu

sebab klu korang nengok kalendar blk
klu msk bln 6 memang arr ader masa..
tp bln 8 dah puasa...
bln 9 dah raya...
mcm pendek giler vavi nk study..
dan nk cuti....
jadi aper nk buat sepanjang 9 bln
takkan nk tanam anggor ajerr...

p/s:kepada kwn aku yg lain...pikir lah ekk aper nk buat sepanjang 9 bln
tuk thn nie...

Monday, January 3, 2011

pelajaran...

yahoooo dah abis spm......!!!!!!!
tu biasa kita dengar bagi pelajar tingkatan 5
6 bulan tak tahu nak buat aper...
ader yang keje part time..
ader yang sambung buat sijil ICT..
ader yg belajar driving....
so bnyk keje yg blh buat sepanjang 6 bln
tak lupa jugak untuk pelatih plkn...
tetapi aku tidak terlibat sam sekali...
hahahhaahahahah
yea yea yea terlepas....
tapi sebenar nyer aku nk join....

ramai di antara kawan aku yg keje part time...
keje lah korang
jgn mata korang sudah di kaburi dengan duit sudah...
aku mlz nk ckp...
sekiranye ader yg jumpa aku...
aku dah tak nk belajar..
pegang duit lagi best siut...
tu semua aku tak nk dengar slps 6 bln nanti....
so korang pepandai kawal diri....ekkk

yang tak keje...
mungkin g ambik kursus ker aper aper yg berfaedah...
tetapi ader sorang kwn aku nie...
keje tak nk
belajar pon tk nk...
mcm mcm alasan bg
ayah tk bg arr..
ayah ckp nanti bila belajar bosan arr...
especially benda yg terlibat dengan komputer...
pikir lah yerr..
nanti korang masuk U...
ader kwn yg nk tolong
dan ader juga yg buat tamak masing masing...
nanti ko jgak yg susah bila nk buat assingment ker presentation ker...
jadi pikir lah yer...

okk yg gi belajar something to buat lah btol betol..(untuk aku jugak)
jgn hangat hangat tahi ayam jer..

okk ari tu blk kpg
masa new year...
ader sorang mamat nie
aku tak baper nk kenal sgt arr...
bpleh di kira keluarga lah jugak..
tetapi jarang jumpa jer...
dy tanye pas nie nk buat aper...
jadi dgn jujur aku ckp nk belajr kat PTPL..
dy pon hmmm okk lah..
pastu tanye lagi..
pas nie nk smbng bidang aper????
aku pon ckp nk buat culinary...
pastu dy tanye lagi..
tau tak culinary ni buat aper???
aku pon ckp buat kek pasry...
mmmm ok jugak arr tau gak aku
tu dy pon citer dulu masa dy nk ambik diploma...
dy pon nk jugak ambik kos culinary..
tetapi dulu ader temuduga skrng dah tak ader dah...
dy tak lps temuduga tersebut...
jadi dy ambik bidang lain....
dy masuk UiTM kat melaka..
pas diploma dy smbg degree kat shah alam...
pastu skrng dy kat UiTM pilah...
heheheheeheeeheheheheh

caring gak mamat nie....
masa nk blk aku dengar dy nk bertunang....
huhuhuhuhuhuh
sadis aku dengar...
mmmm tak per arr bnyk lagi adik adik laki dy ...

blk umah....
esok tu cek nk pergi maner
klu nk smbg culinary..
ader beberapa tmpt jer...
1.UiTM penang.
2.UiTM terengganu.
3.UiTM perlis.
4.UiTM shah alam(degree)
skrng kena pilih tmpt...
nbk g yg maner ekk?????
pikir lah sendiri masih ader masa....

p/s:kpd kawan yg lain keje keje jugak tp pelajaram yg akan datang mcm maner lahpulak ekkk?????